Mama N Damia :: Bengkung Mia :: Ensiklopedia Perbidanan Melayu :: Hadi's Nutri Meal

AMALAN UNTUK MENGEMPISKAN PERUT BUNCIT, BESAR, LEMBIK ATAU MENGGELEBER.

Herba
1. Krim Syifa'
2. Sabun Dhia
3. Gel Herba Barra
4. Minyak Herbanika

Lain-lain
1. Cepu Tuaman Herba/Batu Tuku Berubat
2. Girdle/Seluar Khas Slimming Pants/Bengkung

Setiap waktu pagi & malam-

 • Bertuam  dengan Cepu Tuaman Herba atau Batu Tuku Berubat  selama 20-30 minit keseluruhan tubuh terutamanya dibahagian yang bermasalah lemak berlebihan atau buncit.
 • Sapu rata 1 sudu besar paras Krim Syifa' Nona Roguy ke bahagian atas perut, perut, pinggang, pinggul & peha sehingga krim meresapi liangan kulit anda.
 • Gunakan seluar atau pakaian dalam khas (girdle) atau pakaian yang membantu membakar lemak yang ada di pasaran sekarang untuk mempercepatkan proses kelangsingan tubuh badan.
  Waktu petang, mandi atau bersihkan. Gunakan Sabun Dhia semasa mandi - gunakan bahagian 'skrab' untuk membantu memecahkan lelemak berlebihan & anti-selulit.
 • Gunakan bahagian 'rata' untuk menghaluskan & mencerahkan kulit dan memantapkan kulit badan anda. Bilas dan kemudiannya gunakan pula  Gel Herba Barra  untuk membersihkan kulit tubuh diikuti dengan bilasan air bersih & Kesat kering.

  Waktu Petang atau Malam:-
 • Bertuam kembali dengan Cepu Tuaman Herba atau Batu Tuku Berubat  selama 20-30 minit keseluruhan tubuh terutamanya dibahagian yang bermasalah lemak berlebihan atau buncit.
 • Sapu Minyak Herbanika Nona Roguy ke seluruhan bahagian perut termasuk payudara (jika mahu) sehingga meresapi liangan kulit anda kemudian, sapu 1 sudu besar paras Krim Syifa' Nona Roguy seperti di atas.
  Gunakan pakaian atau 'Seluar jenis Girdle' atau 'Seluar Khas Slimming Pants' (terdapat dipasaran) yang dapat menyokong bahagian perut anda agar kempis dan tidak terbiar tanpa sokongan. Untuk kesan yan lebih baik boleh gunakan bengkung.
  Biarkan sehingga waktu malam. Kepada yang berkahwin, jika suami tidak gemarkan bau 'minyak' pastikan anda bersihkan semula dan hanya gunakan sapuan Krim Syifa' sahaja!


èLaman Utama

è
Hubungi kami dan pertanyaan

èCara pesanan, bayaran, harga dan penghantaran

èAmalan kesihatan menggunakan Nona Roguy 

èBerminat untuk menjual produk Nona Roguy? Hubungi kami

èTip-tip mengandung, bersalin, berpantang dan mengenai bayi

èPusat sehenti barangan keperluan anda dan bayi, moden dan tradisional di sini...

èPerkhidmatan urut dan penjagaan ketika pantang


Hakcipta Terpelihara 2006 - 2009. Mama N Damia Enterprise